Offentlig miljö

Mattor för offentlig miljö

De flesta av Katehas mattor klarar lättare, offentlig miljö. Exempel på sådana utrymmen kan vara hotellrum, foajéer, konferens- och mötesrum.

Kateha kan även tufta mattor för tuffare, offentliga miljöer. Vi har möjlighet att producera din matta i upp till storleken 500 x 1300 cm med en leveranstid på ca 4 veckor – Celia contract och Cirius hardtwist contract. Celia contract passar som exklusiv heltäckningsmatta, och t o m som ljudabsorbent på en vägg. Skulle du behöva en ännu större matta så har vi även möjlighet att tufta i max bredder upp till 1100 cm med obegränsad längd – Contract 1100 – kontakta oss för information och offert. Contract 1100 kan levereras med brandklassad latex- backing när mattan ska fastmonteras. Mattan Contract 1100 passar som exklusiv heltäckningsmatta och kan t ex tuftas i hela stycken till trappor och trapphus. Alla våra tuftade kollektioner kan överföras till vår contract-kvalitet Celia. Kontakta oss gärna för mer information.

Vi har även ett flertal mattor i vårt sortiment som klarar extra, tuffa miljöer. Flertalet av dessa mattor går också att få i special när det gäller: storlekar, färger, mönster och baksidor.

Följande mattor klarar offentliga miljöer:

Camelia Lugg & Camelia ögla
Camelia är en modern variant av rya. Den har olika trådar naturfibrer i kamgarnsull och lin, som ger en melerad effekt och livlighet. Detta spektrum av färger innebär att mattan är enastående att matcha till annan inredning. För offentliga miljöer rekommenderar vi Camelia lugg i lugghöjderna 25 mm och 14 mm, samt vår öglade variant med 12/16 mm lugghöjd.

Mouliné
Mouliné är en exklusiv matta som är handtuftad i tre olika fibrer, vilket ger en härlig, tvistad yta och livfull färgmix. Den är nästan enfärgad, men med mer struktur och attityd.

Allium
Allium är handvävd i ull på linnevarp, som avslutas med fin linnekant. I kollektionen finner du både traditionella och klassiska kulörer, men naturligtvis hittar du även de lite mer trendiga.

Tribulus One, Two och Mono
Mattorna i Tribulus-serien är alla handvävda i finaste nyzeeländsk ull på stabil linnevarp. En utmärkt och slitstark kvalitet som passar i de flesta offentliga inredningar.

Lea contract
Tät-tuftad tvinnad kamgarnsull där mönstret formas genom inslag av öglad ull. Samma kvalitet som Celia contract innebär också samma färgmöjligheter. Rund, rektangulär eller kvadratisk – alla former möjliga.

Glänta
Glänta är en matta formgiven med ett mönster som skulpteras fram. Den är mönsterklippt i tät-tuftad kamgarnsull som är en slitstark kvalitet passande för användning i offentliga miljöer.

Sencillo
Sencillo är Katehas basmatta och handtuftas i fler än 30 olika kulörer för att passa in i alla olika miljöer och sammanhang. Sencillo klarar lättare, offentlig miljö.


Camelia lugg 25 mm Dark blue och Allium Flamingo.

Scroll to Top