Om Kateha

Al katifa är gammalarabiska och betyder matta med lugg. Det är nära besläktat med Kateha, namnet och varumärket som Barbara Hosak gav sitt företag när det startade för drygt tjugo år sedan. Katehas kollektioner erbjuder inte bara mattor med lugg, utan här finner du ett brett spektra att välja ur när det gäller tekniker, mönster, färger, kvaliteter och format. Kateha utvecklar handgjorda mattor av hög kvalitet som kombinerar ett omsorgsfullt hantverk med innovativ design. Kateha har ett unikt kunnande och lång erfarenhet av textil produktion – sju generationers erfarenhet när det gäller design, produktutveckling och tillverkning. (läs mer under Barbara Hosak) Kateha ligger i Värnamo i Småland. Här finns showroom och distributionslager. Produktutveckling styrs härifrån av Barbara, i samarbete med externa formgivare.

Mattorna i Katehas kollektion tillverkas för hand i Europa och i Indien där de tuftas, vävs eller knyts för hand av erfarna vävare. Efter drygt 40 år och tre generationer i den indiska familjen finns, förutom ett unikt och starkt samarbete, även ett djupt vänskapsförhållande mellan de båda textilfamiljerna.

Katehas kunder återfinns både inom hem- och offentlig miljö där krav på kvalitet, hållbarhet och design står i fokus. Välkommen till Katehas värld av härliga mattor! Låt dig inspireras!