Formgivare

Anna Kraitz

Designer

Anna Kraitz är född i Ängelholm. Hon har utbildat sig på Beckmans School of Design – Stockholm 1997-1999, Pernbys målarskola (Pernbys School of Painting), Stockholm 1995-1997 och Academy of Fine Arts – Budapest 1993-1995.

För sin design har hon erhållit ett stort antal utmärkelse, varav några är Årets designer, Plaza magazine, Årets designer Residence magazine, Bruno Mathsson-priset and Ljunggrenska Formgivarpriset.

Läs mer

Ania Pauser

Designer

Ania Pauser är utbildad möbeldesigner vid Carl Malmstenskolan, och hon driver idag egen designstudio. Inspirationen till sin formgivning hittar hon ofta i sagornas trollskog, från växter och djur. Mönster och bilder spelar en central roll i Ania Pausers arbeten. Varje föremål ska ha sitt eget uttryck. – Min design ska användas och måste fungera väl men den ska också väcka känslor, säger hon. Förutom mattor formger Ania Pauser möbler, lampor, leksaker och illustrationer.

Läs mer

Barbara Hosak är sjunde generationen textilare. Släkten, som alltsedan sedan 1750-talet arbetat i textila yrken som spinnare, vävare, dessinateur och textilkreatör, kommer från forna Tjeckoslovakien, från före detta Böhmen, det gamla kungariket som under 1800-talet utvecklades till ett industriellt centrum i dåvarande Österrike-Ungern.

Läs mer

Brad Ascalon

Designer

Brad Ascalon, utbildad med magisterexamen i industridesign vid Prattinstitutet i New York (2005), öppnade sin nu prisbelönta studio på Manhattan 2006. Brad är tredje generationen designer, som från tidig ålder fick lära sig värdet av hantverket, materialkänsla och noggrannhet.

Läs mer

Charlotte von der Lancken, utbildad industridesigner från Konstfack i Stockholm (2004), grundade designgruppen Front, som hon lämnade 2015 för att fortsätta arbeta under eget namn. Charlotte arbetar på en internationell scen med design och konst. Hennes samarbetspartners finns inom möbelproduktion, inredning, PR, mode, stad och kommun och privatpersoner. Under sina verksamma år har hon blivit tilldelad ett stort antal utmärkelser och priser.

Läs mer

Erika Lagerbielke är född i Stockholm 1960. Hon utbildades på Konstfack i Stockholm med inriktning Industridesign åren 1979 – 1983. Erika Lagerbielke är välkänd som glasformgivare. Ett av hennes projekt var glasservisen som var riksdagens och regeringens bröllopsgåva till Kronprinsessparet. En annan känd serie är Orrefors Intermezzo, vinglaset med den blå droppen.

Läs mer

Hans Hosak

Grundare

Hans Hosak föddes 1929 i textilstaden Reichenberg i första Tjeckoslovakiska Republiken. Uppväxten delades mellan Reichenberg och Österrike liksom utbildningsorterna som delades mellan Reichenberg och Aachen i Tyskland. Hans är utbildad till både textiltekniker och dessinatör, dvs. mönsterkonstruktör/mönsterritar.

Sedan 1945 har Hans Hosak varit verksam på olika ull- och mattfabriker i Tjeckoslovakiska Republiken, Danmark, Norge och Sverige. Grundade Brokmatt Design AB 1979.

Läs mer

Karin Mannerstål föddes 1963 i Finspång, uppvuxen i Karlskrona, och bor sedan 30 år i kungliga Hufvudstaden. Karin gick reklamlinjen på Beckmans School of Design mellan 1986 och 1989. Hon har blivit ett känt och populärt ansikte i våra TV-rutor, framförallt som en av programledarna i ”Äntligen hemma”.

Läs mer

Katrín Ólína Petursdottir formgivare från Island, arbetar med universum och naturen som sina främsta inspirationskällor. Hennes arbete har kommit till uttryck inom produktformgivning, mode, inredning, möbler, smycken, tryckmedia och animation. Hon har skapat stora grafiska installationer på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo, och på Reykjaviks konstmuseum, och hennes grafiska konst har givit henne uppdrag för många hotell och privata miljöer runt om i världen. Rockhängaren Tree är fortfarande en av hennes mest kända produkter.

Läs mer

Roger Persson är född 1967 i Karlskrona, utbildad som industridesigner på HDK/Göteborgs universitet och har studerat möbelformgivning vid School of Visual Arts i New York. Sedan 2009 driver han sin designstudio Roger Persson Design, som formger möbler och andra produkter – allt ifrån belysning och strömställare till leksaker och badrumsmöbler.
I sitt samarbete med Kateha har Roger designat tre mattkollektioner så här långt, två vävda och en tuftad.

Läs mer

Sara Szyber

Designer

Sara Szyber är inredningsarkitekt och formgivare, utbildad vid Konstfack och driver formprojekt i samarbete med designföretag och offentliga institutioner. Sara arbetar huvudsakligen med formgivning av möbler och föremål och som curator för utställningsprojekt.

Läs mer

The Swedes

Designers

The Swedes har sin bas i Stockholm, och är sedan 2004 ett samarbete mellan formgivarna Jessica Fryklund, Jonas Wannfors och Love Neuschütz.

Formgivartrion arbetar efter ambitionen att skapa intelligenta och innovativa produkter i en humanistisk anda. Exempel på detta är mattan Birds Nest – en trädkrona för inomhusbruk, och mattan Soap – ett bubbelbad utan vatten.

Läs mer

Scroll to Top